Eind 2014, bij de reorganisatie van de koren werd het Parochiële koor
Laudate Dominum (looft de Heer) opgericht. Het koor bestaat op dit moment uit 33 leden; 10 sopranen, 10 alten, 6 tenoren en 7 bassen.
Het koor blijft zich ontwikkelen onder leiding van de dirigenten Ronald de Haan en Simon de Jong. Jan Peters is de koororganist.
De meeste koorleden zijn afkomstig uit de koren; Ad Majorem Dei Gloriam uit Ede; het Sint Caeciliakoor uit Wageningen en het Cunerakoor uit Rhenen, ook zijn er koorleden uit Veenendaal en Renkum bijgekomen. Zij hebben een rijke zanghistorie meegenomen. Dankzij de positieve inzet van velen is er inmiddels een fantastisch resultaat bereikt en voelen de koorleden zich thuis.
De wekelijkse repetitie wordt op woensdagavond gehouden in de Sint Johannes de Doperkerk aan de Bergstraat te Wageningen van 20.00 tot 22.00 uur. Om 21.00 uur is er een pauze. Er wordt vriendschappelijk met elkaar omgegaan en naast de gezelligheid heerst er iedere week een behoorlijke werklust. We zingen op verschillende locaties in onze parochie Titus Brandsma en het koor verzorgt de gezangen tijdens de vieringen. Niet alleen meerstemmig Latijn met diverse missen, gregoriaans, maar ook Nederlandse- en anderstalige gezangen staan op het repertoire.  Vanzelfsprekend gaan we jaarlijks uit!

Wij zijn op zoek naar nieuwe koorleden. U bent altijd van harte welkom om eens vrijblijvend een repetitie bij te wonen.


Voor meer informatie of misschien een aanmelding als lid kunt u contact opnemen met de voorzitter Cor Giesen, of na afloop van een viering die door ons wordt verzorgd.