Al 45 jaar bestaat het jongerenkoor van de St. Antonius van Paduakerk in Ede. Ook voor ons bracht de fusie tot Katholiek Ede en, nog sterker het nieuwe koorbeleid, veel veranderingen met zich mee. We worden een nieuw bovenlokaal koor voor de hele Titus Brandsmaparochie. En dat betekent dat dingen anders worden, ze zijn niet meer zoals je ze gewend was. Maar wij willen ons als jongeren voornamelijk op de positieve kanten richten en optimistisch de toekomst in kijken.

Helaas zijn jongeren in onze kerken nog altijd een (te) kleine groep. Het geloof leeft niet in onze leeftijdscategorie, de liturgie schrikt af, uitslapen is belangrijker op zondagmorgen, je kunt eindeloos met elkaar speculeren over wat hier de reden van is. Wij proberen met dit Jongerenkoor ook de jongeren een plek te geven in onze parochie. Tijdens de vieringen door deze te ondersteunen met onze muziek; bewerkingen van popnummers, swing of gospel, en mooie ballads. Wij streven er altijd naar om de viering te ondersteunen met muziek die past bij de thema’s en de sfeer van de viering en tegelijkertijd een jong publiek aanspreekt. Daarnaast willen we ook een groep zijn waar alle jongeren zich thuis kunnen voelen en doen we veel leuke dingen samen. We gaan ieder jaar naar het nationale jongerenkorenfestival in Rijsbergen, ook gaan we op kamp en ondernemen we met elkaar veel leuke dingen. Onze dirigent is Simon de Jong.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je in het nieuwe jongerenkoor meezingen? Iedereen tussen de 13 en 30 jaar oud is van harte welkom. We repeteren iedere vrijdag van 20.00 uur - 22.15 uur in de St. Antoniuskerk te Ede (Stationsweg 112).