RK Wageningen

Donderdag, 17 januari 2019

Nieuws

What is ICC?

Meer weten over onze International Catholic Community, Klik HIER!

Want to know more about the International Catholic Community, click HEHERERE

Familieviering Kerstavond

Op kerstavond, om 19.00 uur, is er een familieviering in onze kerk. We willen er speciaal een viering voor kinderen, vaders, moeders, opa’s en oma’s van maken. Priester stagiair Gauthier de Bekker zal voorgaan. Voor deze viering willen we een gelegenheidskoor samenstellen. We nodigen iedereen uit mee te zingen in dit koor om er samen een heel mooie en vrolijke kerstviering van te maken! Dus ben je tussen de 4 en 104 jaar oud? Zing dan mee! Er is een repetitie op 17 december, van 19.00 – 20.00 uur, in de Verrijzeniszaal. Ook op kerstavond wordt er, voorafgaand aan de viering,  nog even gerepeteerd (vanaf 18.00 uur) . Voor meer informatie kun je contact opnemen met Cor Giessen :  of 0317-412920.

Voedselbank

Gedurende de hele maand december willen we met onze geloofsgemeenschap de voedselbank gaan ondersteunen door levensmiddelen in te zamelen voor mensen uit onze omgeving die ze goed kunnen gebruiken. Vanaf het weekend van 1 en 2 december staan achterin de kerk kratten klaar waarin u uw levensmiddelen kunt neerleggen. Er is vooral behoefte aan:

Lees meer...  

Doe mee met de musical Jona!

Ben jij tussen de 4 en 12 jaar en wil jij schitteren in een musical? Ja, natuurlijk! Meld je dan aan om mee te doen met de musical Jona op zaterdag 19 januari 2019 in de RK-kerk in Wageningen.

Jona, ja die Jona van de wallevis ….. Jona is een profeet en wordt geroepen door God om op pad te gaan naar Ninevé. Deze stad met zijn slechte koning doet alles wat niet mag en moet hartig toegesproken worden door Jona. Hij ziet dat echter niet zitten en gaat de hele andere kant op. Jona komt op zijn weg stoere zeelui tegen, krabben die hem weer de goede kant op sturen, maar ook de koning en de rovers van Ninevé.

Lees meer...  

Gezamenlijk Vorrmseltraject Zalige Titus Brandsma Parochie 2018-2019

Ook dit jaar kunnen kinderen uit groep 8 maar ook jongeren in het voortgezet onderwijs, die het vormsel nog niet hebben mogen of kunnen ontvangen, zichzelf voorbereiden op het sacrament van het Vormsel. Dit geldt voor alle kinderen van de Zalige Titus Brandsma Parochie!

Lees meer...  

Gezinsactiviteiten 2018 / 2019 van start!

Beste katholieke gezinnen,

Dit jaar hebben we weer ervoor gekozen om ons kerkprogramma pas half september te laten beginnen zodat iedereen tijd heeft om aan de drukte van elke school- en werkdag weer te wennen. Maar het is zover! Komende zondag 16 september wordt het seizoen geopend met de parochiedag.

Lees meer...  

Uitnodiging Jongerendag 23 september 2018

Op zondag 23 september organiseert het jongerenkoor JKA van onze parochie, samen met de jongerengroepen On the Road en Route 54,  een jongerendag voor alle jongeren van 12-30 jaar uit onze parochie. Je bent hiervoor van harte uitgenodigd!

Lees meer...  

Feest Johannes de Doper

Iedereen is van harte welkom om in het weekend van 23 en 24 juni het feest van Johannes de Doper, de patroonheilige van onze kerk, mee te komen vieren. Dit kan op verschillende manieren.

Lees meer...  

Zingen is leuk, vooral samen!

Kom en ontdek dat zingen ontspant, leerzaam en vooral heel gezellig is! 

Elke dinsdagmiddag van 15.45 uur tot 16.30 uur voor kinderen van groep 3 tot en met groep 8, in de Alexanderschool aan Acacialaan 32a, 6721 CP Bennekom.

Lees meer...  

UITNODIGING Palmpasen

Op zaterdag 24 maart mogen alle kinderen uit onze parochie weer een palmpaasstok komen maken in de verrijzeniszaal  naast de kerk.

Ouders helpen de kinderen met het maken van de stok.

Lees meer...  

Verslag gezinszondag 8 oktober 2017 fakkels

Klik hier voor het verslag van de bijeenkomst van de fakkels van de gezinszondag van 8 oktober 2017

Oecumenische oudjaars viering

Dit jaar zal de oecumenische oudjaarsviering worden verzorgd door parochieel voorganger Piet Muilwijk en Ds. Erica Hoebe. In een avondgebed nemen we de tijd om stil te staan en stil te worden. In die stilte maken we ruimte voor God, voor de ander, voor onszelf, komen we op adem. Het is in de drukke tijd van feestdagen een rustpunt, een moment om achterom te kijken en vooruit te blikken. Om te danken en te bidden. Stil te zijn en te zingen…
De viering begint om 19:00 en zal plaatsvinden op zondag 31 december in de RK kerk “Johannes de Doper” te Wageningen ( adres: Bergstraat 17).

Communie 2017- 2018

Op dinsdagavond 12 december is er een informatieavond over de eerste Communie.
Op deze avond krijgt U informatie over het project, de bijeenkomsten enz.
Ook is er gelegenheid op deze avond uw kind op te geven.

Voor meer informatie kunt U contact opnemen met:

Annie Keukens, coördinator werkgroep eerste communie.
Telefoon 0317- 416733.
Mail: .

Foto's parochiedag 2017!

De foto's van de parochiedag 2017 zijn hier te vinden:

Parochiedag 2017

Foto's Johannesfeest 2017

De foto's van het Johannesfeest 2017 zijn hier te vinden:

Klik hier

Afscheid pater Koenen 24 september

Onlangs heeft pater Hans Koenen s.j. in Bennekom zijn 55-jarig priesterjubileum gevierd. Bij deze viering gaf hij ook te kennen dat hij om gezondheidsredenen, met name zijn verminderd gezichtsvermogen, stopt met zijn assistentie in onze parochie.

Pater Koenen was van 1994 tot 2004, toen hij 75 werd, pastoor van de Wageningse parochie. Daarna bleef hij tot deze zomer maandelijks voorgaan in Bennekom en Wageningen. Zijn voorgaan en zijn preken werden zeer gewaardeerd.

Lees meer...  

Parochiedag 2017!

Op zondag 10 september bent u allen van harte uitgenodigd de jaarlijkse parochiedag. Het programma begint om 10.00 uur met een Nederlands-Engelstalige viering. Na de viering is er feest op het plein, met allerlei activiteiten en presentaties, georganiseerd door diverse groepen die in onze geloofsgemeenschap actief zijn. Natuurlijk worden er ook weer hapjes en drankjes geserveerd, afkomstig uit verschillende landen. Wie zelf een gerecht wil meenemen, al of niet uit eigen land, kan dat vóór de viering afgeven in het parochiecentrum. Er is om 12:30 uur geen Internationale Viering. On September 10th there is no mass at 12:30h.

Lees meer...  

In en om de St. Johannes de Doper

Hierbij enkele berichten over onderhoudswerkzaamheden van onze kerk.

Op 21 juni werd begonnen aan de restauratie van de buitenmuren aan de westzijde van de kerk (de kant van de binnenstad). Ruim 70 jaar geleden werd door beschietingen vanaf Grebbeberg de muren getroffen door granaatinslagen. Hierdoor werden stukken steen van de muren vernield. Na jaren van verwering, vocht en kou ontstonden in het voegwerk onkruid en kleine plantjes waardoor het voegwerk en stenen los liet. Ook het grote roos venster,...

Lees meer...  

Overweging pater Koenen 9 juli 2017

Beste mensen, 

Het evangelie van deze zondag sluit hoofdstuk 11 af en geeft daar De visie van Jezus op.
In dit hoofdstuk heeft Jezus ontdekt dat hij het nooit zal malen in zijn leven en tot Messias uitgeroepen zal worden door dit volk van Galilea.
Deze constatering geeft een dramatisch kleur aan het evangelie van vandaag dat bepaalt ook de inhoud van de overweging

Een goede zondag en
vriendelijke groet, 

Hans

Zaterdag 24 juni 2017 feest van Johannes de Doper

Iedereen is van harte welkom om op zaterdag 24 juni het feest van Johannes de Doper, de patroonheilige van onze kerk, mee te komen vieren ! Dat kan op verschillende manieren:  

Lees meer...  

Copyright © 2019 RK Wageningen. Alle rechten voorbehouden.