Wageningen, 18 april 2024.

Beste parochianen,

beste vrienden en beste allemaal,

Allereerst wil ik jullie van harte bedanken voor alle gebaren van medeleven en steun. Vandaag zou ik de vierde operatie ondergaan. Alle berichten, kaarten, kaarsen en gebeden hebben mij heel veel goed gedaan; ik was klaar voor de operatie!

Echter, ik heb een preoperatief gesprek met de chirurg-proctoloog gehad en tijdens het gesprek hebben we mijn huidige situatie, lichamelijke conditie en mijn symptomen besproken. Na zorgvuldige overweging is besloten om de geplande operatie uit te stellen.

MYSTIEK – zaterdag 20 april 13.00 – 15.30 uur, Bennekom

Op zaterdag 20 april 2024, van 13.00 tot 15:30, komt Kick Bras in de Hummezaal te Bennekom spreken over het thema innerlijke verstilling.

Kerknet Wageningen doet mee met diverse kerken om zondagmorgen om 10.00 uur een viering van een van onze kerken uit te zenden op RTV Rijnstreek.Onze RK kerk doet hier ook aan mee. De vieringen zijn niet live maar een of meerdere weken ervoor opgenomen. 
Vanuit onze kerk worden hiervoor de Kom&Zie-vieringen gebruikt.

De Gregoriaanse Veluwe-Rijn is een startende groep mensen die in principe elke laatste zaterdagochtend van de maand bij elkaar komen in Ede om gregoriaans te zingen. Er is geen ander doel dan de zangochtend zelf: geen uitvoeringen en geen verplichtingen. We studeren een aantal gezangen in passend bij de tijd van het kerkelijk jaar. Per jaar gaan we uit van acht zaterdagochtenden van 10.00 – 12.30 uur. GK Veluwe-Rijn staat onder leiding van Ronald de Haan.

Een spreekwoord dat nog steeds opgaat, maar niet helemaal voor ons parochiecentrum. Op dit moment zijn er te weinig handen voor het schoonmaken dat om de week op de maandagochtend gebeurt. Daarom zoekt Miny Blumer naarstig naar versterking. Zij is de coördinator van de schoonmaakploeg bestaande nu nog uit drie mensen, en binnenkort maar uit twee! Dan is het werk niet meer te doen! Wil je eigenlijk ook wel helpen, maar weet je niet of het iets voor jou is, aarzel dan niet en neem toch contact op met Miny. Want hoe meer mensen, hoe makkelijker en gezelliger. Misschien dat dan ook geldt: Gezelligheid maakt korte mijlen. Telefoon Miny: 0317-410584, e-mail:

 

 

Meer weten over onze International Catholic Community, Klik HIER!

Want to know more about the International Catholic Community, click HEHERERE

In deze tijden van Corona besteden wij extra aandacht aan de Voedselbank. In het portaal bij de Verrijzeniszaal staan kratten klaar waarin u uw levensmiddelen kunt neerleggen. Er is vooral behoefte aan:

Hierbij enkele berichten over onderhoudswerkzaamheden van onze kerk.

Ruim 70 jaar geleden werd door beschietingen vanaf Grebbeberg de muren getroffen door granaatinslagen. Hierdoor werden stukken steen van de muren vernield. Na jaren van verwering, vocht en kou ontstonden in het voegwerk onkruid en kleine plantjes waardoor het voegwerk en stenen los liet. De buitenmuren aan de westzijde van de kerk (de kant van de binnenstad) zijn gerestaureerd door de monumentenwacht.
Ook het grote roos venster,...

Mensen kunnen eenvoudig de weg kwijt raken in de kerkelijk structuren en – instellingen op het terrein van zorg, welzijn, aandacht en ondersteuning. Maar al te vaak geven mensen de moed op tijdens hun zoektocht naar passende hulp van de diverse voorzieningen.