‘Als zingen verbindt en bevrijdt en het Magnificat jouw lied is, dan ben jij nu ons gezang: Maria hemelhoog geprezen!’

Dit gebed van de Antwerpse bisschop Johan Bonny geeft prachtig de reden aan voor de Mariale zangmiddag,  zaterdag 30 september in Wageningen. De eerste enthousiaste reacties zijn al binnen.

Het is de bedoeling om op een ontspannen, gezellige en toch ook devote manier met elkaar bezig te zijn. Samen zingen, samen bidden, samen God loven. Als aanloop tot de Mariamaand oktober en langs de vele mooie Mariabeelden van onze kerk.

Geloof is geen moeten maar juist Ont-moeten! Geloof jij nog? Ben je nieuwsgierig naar het geloof? Wil je erover praten? Heb je vragen? Wil je er gewoon iets over horen? Geloof je, maar wil je je geloof nieuw leven inblazen? Geloof je ... maar wil je leren hoe je er een reden voor kunt geven? Deze en nog veel meer vragen houden ons bezig hier in onze geloofsgemeenschappen, in onze parochie. Je bent hier welkom! Er wacht een plekje op jou... We willen in dialoog gaan, luisteren, verdiepen, leren, vragen stellen, maar vooral: delen. Kom vrijblijvend kijken.

Op maandag 18 september 2023 starten er in onze parochie twee Alphacursussen, een Nederlandstalige en een Engelstalige, deels in Wageningen. Deze eerste kennismakingsavond is voor beide Alphacursussen, je kunt deze vrijblijvend bijwonen en besluiten of je de cursus wilt volgen. Inloop vanaf 19.30 uur en om 20.00 uur starten we met het thema ‘Is er meer?’.

Beste parochianen, vrienden, collega's en kennissen,

Allereerst wil ik jullie bedanken voor jullie meeleven en steun! Jullie gebed en nabijheid zijn voor mij een bron van kracht.

Zoals bij de tweede update gezegd heb ik op 9 augustus een afspraak met de chirurg gehad.

Na zeven weken sinds mijn derde operatie, hoopte de chirurg dat de inwendige wond inmiddels rustiger zou zijn, maar helaas is dat niet het geval. Na overleg met een collega specialist op dat gebied, is besloten dat er toch een vierde operatie noodzakelijk is om het probleem definitief op te lossen.

De Gregoriaanse Veluwe-Rijn is een startende groep mensen die in principe elke laatste zaterdagochtend van de maand bij elkaar komen in Ede om gregoriaans te zingen. Er is geen ander doel dan de zangochtend zelf: geen uitvoeringen en geen verplichtingen. We studeren een aantal gezangen in passend bij de tijd van het kerkelijk jaar. Per jaar gaan we uit van acht zaterdagochtenden van 10.00 – 12.30 uur. GK Veluwe-Rijn staat onder leiding van Ronald de Haan.

“Jullie hebben niet voor mij gekozen, dat weet ik. Dit is een cadeautje, een verrassing van de bisschop.” Onze net geïnstalleerde pastoor Mauricio Meneses brengt heel de volle Antonius van Paduakerk in Ede aan het lachen en het applaudisseren. “Dit is de kerk, hier zie ik de levende stenen van de kerk. Eén grote familie waarin we allemaal een plekje hebben.”

Op 1 februari kent de Wageningse katholieke geloofsgemeenschap een nieuwe pastor als opvolger van de naar Apeldoorn vertrokken Henri ten Have. Het is Jesús Mauricio Meneses. Hij spreekt inmiddels uitstekend Nederlands: “Het blijkt voor Nederland een lange naam te zijn, maar in Colombia gebruikt men de achternaam van zowel de vader als van de moeder. Men kan mij gerust aanspreken als pastor Mauricio.

Met ingang van heden is per decreet de naam van onze parochie gewijzigd naar "parochie Heilige Titus Brandsma". Omdat het een hele klus is om op al onze websites en uitingen naar "buiten" toe de naam te wijzigen (denk bijvoorbeeld alleen al aan briefpapier e.d.) kan het even duren voordat de oude naam overal is 'losgeweekt'.

Een spreekwoord dat nog steeds opgaat, maar niet helemaal voor ons parochiecentrum. Op dit moment zijn er te weinig handen voor het schoonmaken dat om de week op de maandagochtend gebeurt. Daarom zoekt Miny Blumer naarstig naar versterking. Zij is de coördinator van de schoonmaakploeg bestaande nu nog uit drie mensen, en binnenkort maar uit twee! Dan is het werk niet meer te doen! Wil je eigenlijk ook wel helpen, maar weet je niet of het iets voor jou is, aarzel dan niet en neem toch contact op met Miny. Want hoe meer mensen, hoe makkelijker en gezelliger. Misschien dat dan ook geldt: Gezelligheid maakt korte mijlen. Telefoon Miny: 0317-410584, e-mail:

 

 

Parochievernieuwing.

Wat belemmert ons om de missie van de Kerk in de praktijk te brengen?

Themabijeenkomsten vinden online plaats in het kader van parochievernieuwing. Wilt u deze bijeenkomsten nog eens bekijken dat kan via de volgende link: Parochievernieuwing/bijeenkomsten

Heeft u vragen? Dan kunt u een mail sturen naar de werkgroep Themabijeenkomsten/Parochievernieuwing via

 

Meer weten over onze International Catholic Community, Klik HIER!

Want to know more about the International Catholic Community, click HEHERERE

In deze tijden van Corona besteden wij extra aandacht aan de Voedselbank. In het portaal bij de Verrijzeniszaal staan kratten klaar waarin u uw levensmiddelen kunt neerleggen. Er is vooral behoefte aan:

Hierbij enkele berichten over onderhoudswerkzaamheden van onze kerk.

Ruim 70 jaar geleden werd door beschietingen vanaf Grebbeberg de muren getroffen door granaatinslagen. Hierdoor werden stukken steen van de muren vernield. Na jaren van verwering, vocht en kou ontstonden in het voegwerk onkruid en kleine plantjes waardoor het voegwerk en stenen los liet. De buitenmuren aan de westzijde van de kerk (de kant van de binnenstad) zijn gerestaureerd door de monumentenwacht.
Ook het grote roos venster,...

Mensen kunnen eenvoudig de weg kwijt raken in de kerkelijk structuren en – instellingen op het terrein van zorg, welzijn, aandacht en ondersteuning. Maar al te vaak geven mensen de moed op tijdens hun zoektocht naar passende hulp van de diverse voorzieningen.