Ieder jaar krijgen kinderen die volgens de parochie-administratie in dat schooljaar acht jaar worden een uitnodiging om hun kinderen te laten deelnemen aan de eerste heilige communie.Deze uitnodiging zal rond november worden verstuurd.
Voor de kinderen die nog niet ingeschreven staan kunt U contact opnemen met de coördinator van de communie werkgroep.

De kinderen en hun ouders bereiden zich vervolgens voor via het project “BLIJFT DIT DOEN”.

Het project BLIJFT DIT DOEN is een nieuw project wat aangepast is aan deze tijd. Een communieproject vol afwisseling, waarbij praten en doen elkaar aanvullen. Het project bestaat uit acht kinderbijeenkomsten een informatie avond voor ouders en twee ouderavonden.

Eerste communie 2024.
Op dinsdagavond 12 december is er een ouder informatieavond eerste communie . Op deze avond krijgt u alle informatie over de voorbereiding ,bijeenkomsten en het project waar wij mee werken. Wilt u liever eerst meer weten neem dan contact op met,

Annie Keukens coördinator, werkgroep eerste communie.

Telefoon 0317-416733 Mail adres .

Met vriendelijke groet .

Annie keukens.

Iedere communicant krijgt een deelnemerspakket bestaande uit een werkboek, een vierwijzer, een kruisje, en een fotolijstje. Begeleiders van de communie werkgroep gaan samen met u als ouder en de kinderen zich voor bereiden .

Na het Doopsel is de Eerste Heilige Communie de volgende grote stap in het geloofsleven van een kind.  Het is een heel bijzonder moment: voor het eerst mag een kind dan deelnemen aan de communie en het lichaam van Christus ontvangen. Dit wordt feestelijk gevierd in onze parochie.

De Eerste Communie is een van de drie stappen in de inwijding in het christelijk geloof. De eerste stap is het Doopsel, de tweede de Eerste Heilige Communie, en de derde het Heilig Vormsel.

Wilt u eerst meer weten over de bijeenkomsten ter voorbereiding van het Communieproject of heeft u andere vragen dan kan u contact opnemen met.

Annie Keukens.
Coördinator communie werkgroep.
Telefoon 0317- 416733.
e mail: