EigenWijs is een vrolijk kinderkoor, dat sinds 8 jaar onder begeleiding van dirigente Gertie Savelkoul en Pianiste Wendy Beukema de gezinsvieringen in Bennekom opluistert. Nu zijn wij dus een officieel parochieel koor geworden. Dit betekent o.a. dat het heel fijn zou zijn, als ons koor uitgebreid zou kunnen worden met kinderen uit de hele Titus Brandsmaparochie. We repeteren elke vrijdag tussen de middag in de St. Alexanderschool te Bennekom, waar we om 12 uur samen een boterham eten en daarna tot 13.15 uur repeteren. Alle kinderen van 8 tot 12 jaar zijn van harte welkom. Kinderen vanaf groep 4 (of groep 3 als ze al een beetje kunnen lezen) die zingen leuk vinden, zijn van harte welkom om mee te doen!

Dit kinderkoor heeft van oorsprong z’n thuisbasis in Ede, maar zal straks ook elders in onze parochie de gezinsvieringen muzikaal gaan verzorgen. De dirigent is Simon de Jong. Het kinderkoor repeteert iedere vrijdag van 18.30 - 19.30 uur in de St. Antoniuskerk te Ede. Net als kinderkoor ‘EigenWijs’ zal ook kinderkoor ‘Sing to God’ één keer per 6 à 8 weken zingen bij een gezinsviering in één van onze kerken. Het is natuurlijk prima als kinderen in één van beide kinderkoren eerst een paar keer komen meezingen om te kijken of ze het leuk vinden. Hopelijk zien we binnenkort veel nieuwe kinderen in onze beide kinderkoren, en kunnen we nog meer mooie liedjes met heel veel kinderen gaan zingen!

Al 45 jaar bestaat het jongerenkoor van de St. Antonius van Paduakerk in Ede. Ook voor ons bracht de fusie tot Katholiek Ede en, nog sterker het nieuwe koorbeleid, veel veranderingen met zich mee. We worden een nieuw bovenlokaal koor voor de hele Titus Brandsmaparochie. En dat betekent dat dingen anders worden, ze zijn niet meer zoals je ze gewend was. Maar wij willen ons als jongeren voornamelijk op de positieve kanten richten en optimistisch de toekomst in kijken.

Helaas zijn jongeren in onze kerken nog altijd een (te) kleine groep. Het geloof leeft niet in onze leeftijdscategorie, de liturgie schrikt af, uitslapen is belangrijker op zondagmorgen, je kunt eindeloos met elkaar speculeren over wat hier de reden van is. Wij proberen met dit Jongerenkoor ook de jongeren een plek te geven in onze parochie. Tijdens de vieringen door deze te ondersteunen met onze muziek; bewerkingen van popnummers, swing of gospel, en mooie ballads. Wij streven er altijd naar om de viering te ondersteunen met muziek die past bij de thema’s en de sfeer van de viering en tegelijkertijd een jong publiek aanspreekt. Daarnaast willen we ook een groep zijn waar alle jongeren zich thuis kunnen voelen en doen we veel leuke dingen samen. We gaan ieder jaar naar het nationale jongerenkorenfestival in Rijsbergen, ook gaan we op kamp en ondernemen we met elkaar veel leuke dingen. Onze dirigent is Simon de Jong.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je in het nieuwe jongerenkoor meezingen? Iedereen tussen de 13 en 30 jaar oud is van harte welkom. We repeteren iedere vrijdag van 20.00 uur - 22.15 uur in de St. Antoniuskerk te Ede (Stationsweg 112).

Over Kleurrijk:
Koor Kleurrijk bestaat uit een groep van circa 25 enthousiaste vrijwilligers uit de parochie. Het parochiële koor wordt geleid door Ria Aukes en zingt meerstemmige moderne kerkliederen in Nederlands en soms in het Engels. U heeft ons vast wel eens gehoord. We worden ondersteund door een combo van piano, dwarsfluit, gitaar. Hoewel dit koor is opgericht als jongerenkoor in de jaren ’70, zijn de meeste koorleden deze doelgroep inmiddels ontstegen: de leeftijd van de koorleden varieert nu van 13 tot 70 jaar!

De Salvatorkerk in Veenendaal is onze thuisbasis, waar we elke woensdagavond repeteren tussen 20.00 uur en 21.30. Na afloop komen we bij elkaar in onze ‘kelder’, het oude kolenhok van de kerk, waar we de avond gezellig afsluiten. We luisteren gemiddeld een keer per drie weken een zondagsviering op. Dit doen we niet alleen in Veenendaal, maar als parochiekoor zijn we ook regelmatig te gast bij de andere locaties van de Titus Brandsmaparochie. Naast de vieringen door het jaar, pakken we tijdens de Kerst- en Paasvieringen extra uit. Een enkele keer mogen we een huwelijksviering opluisteren.

Nieuwe leden en contact:
Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe leden, zowel zangers als muzikanten..Je hoeft geen perfecte zangstem te hebben, maar plezier in het zingen is wel een must. We kunnen ook muzikale ondersteuning goed gebruiken. We zijn nog op zoek naar een drummer en een bassist. Ben je geïnteresseerd? Kom gerust eens vrijblijvend langs op woensdagavond of tijdens een zondagsviering, of stuur een mailtje naar .

Kom zingen bij Feniks!

Vindt u het ook fijn als er een koor zingt tijdens een viering? Misschien heeft u ons al wel eens gehoord. Het R.K. gemengd koor Feniks zingt namelijk twee zondagen per maand in een van de kerken van onze parochie. Wilt u ook een muzikale bijdrage aan leveren aan de dienst? Zing dan met ons mee.

Wie zijn wij?

Het parochiële koor Feniks is genoemd naar de mythische vogel die uit de vlammen herrijst. Na de koorherziening in de parochie verrees Feniks in januari 2015. Ons enthousiaste koor bestaat op dit moment uit twaalf zangers: vier mannen en acht vrouwen. We zingen onder de bezielende leiding van dirigente Rineke Hoens en pianiste Tamara Laverman. Naast het zingen en de koffiemomentjes organiseren we af en toe een aangenaam samenzijn.

Wat zingen wij?

Ons repertoire is Nederlandstalig. Wij zingen prachtige, vierstemmige missen en liederen van diverse componisten. Met enige regelmaat studeren wij nieuwe liederen in, soms door een koorlid zelf aangedragen.

Waar en wanneer repeteren wij?

Wij repeteren op dinsdagavond van 19:45 tot 21:45 uur in de Verrijzeniszaal van onze kerk. In de pauze praten we gezellig bij onder het genot van een kopje koffie of thee en wat lekkers.

Meezingen?

Lijkt het u leuk een keer vrijblijvend met ons meezingen? Spreek een van ons aan na de mis of kom langs op onze repetitie. Of u nu veel of weinig zangervaring heeft, wij willen graag met u kennismaken. Zowel sopranen, alten, tenoren als bassen kunnen we goed gebruiken. U bent van harte welkom!

Meer informatie?

Heeft u nog vragen? Stel ze dan gerust aan koorlid Janneke Postma. Zij is bereikbaar op het telefoonnummer 0318- 415813. We horen graag van u!

Eind 2014, bij de reorganisatie van de koren werd het Parochiële koor
Laudate Dominum (looft de Heer) opgericht. Het koor bestaat op dit moment uit 33 leden; 10 sopranen, 10 alten, 6 tenoren en 7 bassen.
Het koor blijft zich ontwikkelen onder leiding van de dirigenten Ronald de Haan en Simon de Jong. Jan Peters is de koororganist.
De meeste koorleden zijn afkomstig uit de koren; Ad Majorem Dei Gloriam uit Ede; het Sint Caeciliakoor uit Wageningen en het Cunerakoor uit Rhenen, ook zijn er koorleden uit Veenendaal en Renkum bijgekomen. Zij hebben een rijke zanghistorie meegenomen. Dankzij de positieve inzet van velen is er inmiddels een fantastisch resultaat bereikt en voelen de koorleden zich thuis.
De wekelijkse repetitie wordt op woensdagavond gehouden in de Sint Johannes de Doperkerk aan de Bergstraat te Wageningen van 20.00 tot 22.00 uur. Om 21.00 uur is er een pauze. Er wordt vriendschappelijk met elkaar omgegaan en naast de gezelligheid heerst er iedere week een behoorlijke werklust. We zingen op verschillende locaties in onze parochie Titus Brandsma en het koor verzorgt de gezangen tijdens de vieringen. Niet alleen meerstemmig Latijn met diverse missen, gregoriaans, maar ook Nederlandse- en anderstalige gezangen staan op het repertoire.  Vanzelfsprekend gaan we jaarlijks uit!

Wij zijn op zoek naar nieuwe koorleden. U bent altijd van harte welkom om eens vrijblijvend een repetitie bij te wonen.


Voor meer informatie of misschien een aanmelding als lid kunt u contact opnemen met de voorzitter Cor Giesen, of na afloop van een viering die door ons wordt verzorgd.

Dit Schola is het Gregoriaans Koor van onze parochie. Zo’n 15 heren zingen reeds in dit koor maar uiteraard kunnen zangers, die graag Gregoriaans willen zingen, zich altijd aansluiten. De repetities van het Schola Cantorum Gregoriana zijn op dinsdagavond om 20.00 uur in de kerk van Rhenen (Herenstraat 84). De dirigent is Ronald de Haan en tijdens de vieringen is Jan van Laar de organist.

Bij rouw- en trouwvieringen zorgt het parochieel gelegenheidskoor voor de muzikale begeleiding bij vieringen.