Op zaterdag 17 augustus 2024 wordt weer de sprankelende ‘Franse markt’ georganiseerd, met kunst, snuisterijen en vermaak.
Tijdens de komende Wageningse Cultuur Zomer 2024 vindt de vijfde editie plaats van Montmartre aan de Rijn.

Het was vorig jaar een van de hoogtepunten van de zomer. Ook dit jaar zijn er zo’n 30 kramen beschikbaar en staat er op het 5 Mei plein een klein podium voor performances zoals muziek en poëzie.
Op het plein voor de Johannes de Doperker vinden weer activiteiten plaats en is de kerk geopend voor bezoek en rondleidingen.

In de kerk staan een aantal levensgrote beelden die de Wageningse beeldhouwer August Falise heeft gemaakt en zijn diverse glas-in-loodramen te bewonderen, van klein tot groot. Ook het verhaal en sporen van de geschiedenis van verwoesting in de Tweede Wereldoorlog en herbouw daarna, heeft een plaats. En de eerste steen van dit gebouw, die in 1924 is gelegd, is gemarkeerd. Gidsen zijn aanwezig om over dit alles te vertellen, een rondleiding te verzorgen of bezoekers een folder (meertalig) aan te reiken en met hen in gesprek te gaan.

Johannes de Doper komt tijdens Montmartre aan de Rijn op zaterdag 17 augustus speciaal naar Wageningen. Op het plein voor de kerk aan de groet hij tussen 11.00 en 16.00 uur de mensen en gaat met hen in gesprek. In de kerk, waarin een beeld van hem staat, is een ieder welkom om het gebouw te bekijken. Deze kerk, die in 2025 honderd jaar bestaat, heeft een bijzondere architectuur. Van buiten zie je bijvoorbeeld niet dat de kerk een grote koepel kent. Daarom wordt onze kerk ook wel de Sacre Coeur van Wageningen genoemd. Vandaar haar plaats rondom: Montmartre aan de Rijn.

Meer info op  Montmartre aan de Rijn 2024 - Culturele Ronde Wageningen

Het evenement wordt georganiseerd door Culturele Ronde Wageningen, Stichting Ondernemersfonds Wageningen (SOW) en is onderdeel van de Wageningse Cultuur Zomer (WCZ).