RK Wageningen

Maandag, 19 april 2021

Franciscusweek terugblik vrijdag 9 oktober avond

Vrijdagavond hebben we onder leiding van Margreet Spijker kennisgemaakt en actief meegedaan met de Sacrale dans.

Een hele mooie omschrijving staat op de website van Vrijzinning Renkum, waar Margreet Sacrale dans verzorgd: Sacrale dans is een vorm van meditatieve dans. Het biedt de mogelijkheid lichaam, ziel en geest met elkaar in harmonie te brengen. Onder sacraal kun je verstaan: "helend". Het kan niet alleen een plezierige, maar ook een diepe belevenis zijn die aansluit bij religieuze wortels van onze cultuur. In alle tijden heeft de mens gedanst om binnen- en buitenwereld, hemel en aarde met elkaar te verbinden.

 

Margreet nodigde ons uit in een grote kring te staan rondom het herfsttafereel met de Franciscuskaars, waarna Cora en Christel iedereen welkom heetten en Cora de Franciscuskaars ontstak.

Daarna legde Margreet wat uit over de Sacrale dans (zie bovenstaande) . Enkele dames die wekelijks bij Margreet dansen gingen verspreidt tussen de aanwezigen in de kring staan voor dansondersteuning. De diverse danspassen die elkaar opvolgden varieerden van eenvoudig naar wat ingewikkelder, maar we hebben de hele tijd mooie danscreaties gemaakt. Danspassen gingen naar voren, achter, opzij, een wiegende beweging opzij en weer terug, schuin naar links of naar rechts of een rondje om jezelf heen. We hebben zelfs danspassen gemaakt in de vorm van de V van vrede. We hielden ieders handen vast op een afgesproken manier en met een enkele dans maakten we danspassen naar binnen toe terwijl we de armen in de hoogte brachten. Bedenk hierbij dan mooie muziek en u zult begrijpen dat een dergelijke dans dan wel wat met emoties kan doen! (en dat is precies wat sacrale dans wil bereiken!)

De allerlaatste dans ging als een lint richting de Verrijzeniszaal. Daar stond voor iedereen weer heerlijke thee klaar en daarbij Mariakoekjes belegd met rozenbotteljam maar ook natuurlijk de Jacobakoekjes. Een heerlijke verwennerij na deze gezamenlijke dansavond.

Secretariaat

Bergstraat 17
6701 AB Wageningen
0317 - 747111
Email 

 

Bereikbaarheid
Ma t/m vr van 10:00 – 12:00
In spoedgevallen:
06 - 16 77 77 05 (24 uur /7 d)

ICC (English)

Parochieblad

Copyright © 2021 RK Wageningen. Alle rechten voorbehouden.