RK Wageningen

Dinsdag, 11 mei 2021

Overzicht Franciscusweek

Franciscusweek

Een week lang allerlei activiteiten rondom Franciscus van Assisi 

Rondom de feestdag van Franciscus van Assisi (4 oktober) vindt begin oktober een Franciscusweek plaats in de kerk te Wageningen. Een week lang komt op verschillende manieren een aantal facetten van de Franciscaanse spiritualiteit aan bod. Iedereen is van harte welkom aan een of meerdere (of alle) activiteiten deel te nemen. 

Programma Franciscusweek  

 

Programma Starttijd Thema
Zondag 4 oktober 10:00 Start Franciscusweek met familieviering en wandeling.
Maandag 5 oktober 18:30 / 20:00 Avond maaltijd biologische pompoensoep gevolgd door film over het leven van Franciscus 
Dinsdag 6 oktober 20:00 Interactieve avond over de Franciscaanse spiritualiteit
Woensdag 7 oktober 20:00 Meditatieavond: Contemplatieve element van Franciscaanse spiritualiteit
Donderdag 8 oktober 20:00 Gerard Pieter Freeman gaat in op het Zonnelied
Vrijdag 9 oktober 12:00 / 20:00 Coventry gebed en aansluitend vredeswake. In de avond sacrale dans
Zaterdag 10 oktober 18:30 Eucharistieviering met aansluitend kennismaking met de orde van de Franciscaanse Seculieren

 

 

Franciscus van Assisi (1182 – 1226) inspireert tot op de dag van vandaag wereldwijd vele mensen. Door zijn manier van leven, het Evangelie trouw navolgend naast mensen, voelde hij zich vreugdevol een vreedzaam onderdeel van de schepping.  

Franciscaanse mensen treden in de voetsporen van Franciscus van Assisi. Ze willen bezield leven. Leven met open oor en luisterend hart. Regelmatig afstand nemen van de dagelijkse beslommeringen. Eigenwaarde ontlenen, niet aan macht, bezit of succes, maar aan de ervaring onderdeel te zijn van een grootse schepping.  

Opgeven, kosten, nadere info

Om de vreugde en inspiratie van Franciscus van Assisi te delen, heeft een aantal parochianen het voortouw genomen. Intussen zijn velen erbij betrokken geraakt. 

De Franciscusweek in Wageningen start op zondag 4 oktober, de feestdag van Franciscus van Assisi en daarom ook Werelddierendag. De dagen daarna volgen uiteenlopende activiteiten die de deelnemers op verschillende manieren de mogelijkheid biedt kennis te maken met de franciscaanse spiritualiteit en de diverse kanten daarvan.  

Iedereen is welkom aan een of meerdere activiteiten deel te nemen. Opgeven is niet nodig, behalve bij het bezoek aan Megen en de maaltijd via (06) 55516865,

Alle activiteiten in de Franciscusweek vinden plaats in de gebouwen van de Johannes de Doperkerk, Bergstraat 17 te Wageningen. De kerk is gelegen op loopafstand van het busstation, parkeren kan het beste in de Gerdesstraat aan de achterzijde van de kerk.  

Voor alle activiteiten worden kosten gemaakt. In de geest van Franciscus vertrouwen wij op de gulheid van de deelnemers in de vorm van een vrijblijvende gift. Bij ieder activiteit staat een mandje waarin deelnemers hun bijdrage kunnen geven.  

  

Franciscusweek kaars gemaakt door Mariska Pols

Bijlagen:
BestandGemaakt
Bewaar het bestand FranciscusweekFolder.pdfFolder Franciscusweek2015-09-04

Secretariaat

Bergstraat 17
6701 AB Wageningen
0317 - 747111
Email 

 

Bereikbaarheid
Ma t/m vr van 10:00 – 12:00
In spoedgevallen:
06 - 16 77 77 05 (24 uur /7 d)

ICC (English)

Parochieblad

Copyright © 2021 RK Wageningen. Alle rechten voorbehouden.