RK Wageningen

Dinsdag, 11 mei 2021

Franciscusweek terugblik zaterdag 10 oktober

Slotviering

Zaterdagavond vond de slotviering in het kader van de Franciscusweek plaats.
Deze slotviering was een Eucharistieviering met voorganger Henri ten Have en werd muzikaal ondersteund door de koorleden van Oud-Cantorij onder leiding van Mària Trinn. Het was een mooie viering mede ook door de inbreng van 4 kosters en 6 jonge misdienaars. Zij hielpen o.a. bij het voorlezen van het Evangelie en met het halen van het brood en de wijn.

In het begin van de viering werd de Franciscuskaars volgens traditie aangestoken en deze avond door Cora en Christel samen.
Na afloop van de viering verzamelden velen zich in de Verrijzeniszaal voor een kopje koffie of thee met een Franciscaans koekje. Er kon onder andere kennisgemaakt worden met de mensen van de Orde van Franciscaanse Seculieren. (voor meer info over deze Orde zie onze website: http://rkwageningen.nl/44-algemeen/franciscusweek/297-orde-van-franciscaanse-seculieren

Henri ten Have bracht de nieuwe groene Encycliek Laudatie Si (‘geloofd zijt Gij’) van Paus Franciscus onder de aandacht. Met de speciale tip om deze vooral te gaan lezen tezamen met anderen. Hiervoor is een werkgroep in oprichting. In TitusBreed kunt u hier meer over lezen.

Hierna namen Cora en Christel het woord om aandacht te vragen voor een fotopresentatie op een groot scherm met foto’s van Henny de Nijs, mooi samengesteld en ondersteund door muziek door Tarsy Lössbroek. Deze presentatie laat zien wat er de afgelopen dagen in de Franciscusweek allemaal voor mooie momenten geweest zijn. De foto’s waren voor vele aanwezigen een herkenning.
Na afloop dankten Cora en Christel iedereen voor hun aanwezigheid en deelname aan de Franciscusweek. Niet te vergeten de vele (125) vrijwilligers die hun hulp boden om deze Franciscusweek te laten slagen. Een paar vrijwilligers werden extra benoemd en werden verblijd met een zonnebloem of een hele bos zonnebloemen en een aardigheidje. Henri ten Have kreeg de Franciscuskaars aangeboden.

Na deze officiële afsluiting van de Franciscusweek werd iedereen uitgenodigd voor de borrel, welke zeer gezellig was. Al met al was deze avond een goede afsluiting voor de Franciscusweek.

 

Vrede en alle goeds!

Secretariaat

Bergstraat 17
6701 AB Wageningen
0317 - 747111
Email 

 

Bereikbaarheid
Ma t/m vr van 10:00 – 12:00
In spoedgevallen:
06 - 16 77 77 05 (24 uur /7 d)

ICC (English)

Parochieblad

Copyright © 2021 RK Wageningen. Alle rechten voorbehouden.