RK Wageningen

Dinsdag, 11 mei 2021

Zaterdag 24 juni 2017 feest van Johannes de Doper

Iedereen is van harte welkom om op zaterdag 24 juni het feest van Johannes de Doper, de patroonheilige van onze kerk, mee te komen vieren ! Dat kan op verschillende manieren:  

Tentoonstelling 

Achter in de kerk worden twee tentoonstellingen ingericht: Ton Steenbergen ( archivaris) en Niek Edelenbosch stellen het gedeelte samen over de geschiedenis van de Johannes de Doperkerk in Wageningen. Stela Kessler en Henk van Schaik maken de tentoonstelling over de persoon van Johannes de Doper en welk effect deze mens kan hebben op ons vandaag de dag. Beide tentoonstellingen zijn vanaf zaterdag 24 juni in onze kerk te bekijken tot en met zondag 2 juli (rondom de vieringen).  

Open kerk 
De kerk is op zaterdagmiddag 24 juni tussen 14.00 en 17.00 uur open voor iedereen die graag onze kerk wil bezoeken en natuurlijk de speciale Johannes de Dopertentoonstellingen wil bekijken. Vrijwilligers zullen de bezoekers uit heel Wageningen en omgeving gastvrij ontvangen en, als zij dat willen, een rondleiding kunnen geven. 

Viering 
Zaterdagavond om 18.30 uur staat Johannes de Doper centraal tijdens een feestelijke eucharistieviering met pastoor Henri ten Have. Johannes de Doper als voorloper van Jezus Christus, is het leidthema tijdens deze viering. Mária Trinn vormt voor deze speciale viering een gelegenheidskoor. Het koor repeteert op dinsdag 15 juni om 20.00 uur in de Johanneskamer (hoe toepasselijk) op de pastorie aan de Bergstraat en voorafgaand aan de viering op zaterdag 24 juni vanaf 17.30 uur in de kerk. Een ieder die mee wil zingen, is van  

Kortom, een feestelijke zaterdag in onze kerk op zaterdag 24 juni. Komt u ook ?  

Sint Janstocht op zondag 25 juni 

Op zondag 25 juni vertrekt om 11.30 uur uur de Sint Janstocht van de Johanneskerk op de Markt naar de oude Johanneskerk op de Wageningse Berg. Onderweg, omstreeks 11.45 -12.00 uur uur, doet dit gezelschap onze kerk aan. Het gezelschap zal de tentoonstellingen over Johannes de Doper achterin de kerk bekijken en een speciaal Johanneslied zingen. Onder het gelui van de klokken trekt het gezelschap dan weer verder. Vanuit onze geloofsgemeenschap is uiteraard gelegenheid voor een ieder zich aan te sluiten bij deze tocht.  

 

Over Johannes de Doper:

Johannes de Doper, de patroonheilige van onze kerk, werd geboren op 24 juni, zes maanden voor de geboorte van Jezus. Johannes was als het ware de voorloper van Christus. Johannes sprong op in de buik van zijn moeder Elisabeth toen Maria, haar nicht, net in verwachting van Jezus, haar bezocht. Johannes doopte Jezus in de Jordaan. “Ik ga voor de Heer uit om zijn weg te banen” zo zei Johannes over zijn positie ten opzichte van Jezus. Zo is er veel te vertellen over Johannes de Doper.  

 

Secretariaat

Bergstraat 17
6701 AB Wageningen
0317 - 747111
Email 

 

Bereikbaarheid
Ma t/m vr van 10:00 – 12:00
In spoedgevallen:
06 - 16 77 77 05 (24 uur /7 d)

ICC (English)

Parochieblad

Copyright © 2021 RK Wageningen. Alle rechten voorbehouden.