Zondag 21 november tijdens de viering van 09.30 uur heeft Pastoor Henri ten Have de pauselijke onderscheiding Bene Merenti uitgereikt aan een zeer verraste John Albers voor al zijn vrijwillige werkzaamheden o.a. de kosterij, koorzanger, bestuurlijke functies etc. In het bijzijn van Marianne en zijn kinderen en kleinkinderen werden hem de bijbehorendeversierselen opgespeld door Henri. Ook de bijbehorende oorkonde werd hem overhandigd.
              

Marianne zijn steun en toeverlaat kreeg een prachtige bos bloemen overhandigd namens de locatieraad door de voorzitter Hadewijch Klaassen.

                    

Toespraak Pastoor Henri te Have

Verlening
De onderscheiding Bene Merenti wordt verleend aan personen die minimaal 35 jaar oud zijn en zich minstens 10 jaar langdurige op geringe, doch opvallend verdienstelijke wijze in lokaal verband inzetten voor Kerk en samenleving.

Versierselen
Het versiersel bestaat uit een verguld erekruis in een opvallend moderne vormgeving, die in 1970-'71 onder de kunstzinnige paus Paulus VI ingevoerd werd.

Het vergulde ruitvormige kruis gaat terug op een ontwerp van de Italiaanse kunstenaar Enrico Manfrini uit 1970-'71 en vertoont in het midden een spitsovale afbeelding van de zegenende Christus. Op de rechterarm van het kruis bevond zich het persoonlijke wapen van de regerende Paus en op de linkerarm het embleem van het Pausschap. Op de achterzijde bevond zich alleen de tekst BENEMERENTI.

Onder paus Benedictus XVI werd het persoonlijke wapen van de Paus vervangen door het embleem van het Pausschap, dat daarmee nu op beide armen van het kruis staat. Ook werd de afbeelding van Christus aangepast en werd op de achterzijde het pauselijke embleem toegevoegd.

Trotse John Albers

Het versiersel hangt aan een lint in de pauselijke kleuren geel en wit.

Voorzijde onderscheiding  Achterzijde onderscheiding