RK Wageningen

Maandag, 19 april 2021

Verhalen over Franciscus van Assisi op muziek

Zondag 4 oktober in Wageningen, Johannes de Doperkerk 16.30 uur:
Uitvoering ‘Verhalen over Franciscus van Assisi op muziek’
Vele verhalen over Franciscus zijn ons overgeleverd. Zijn vogelpreek is misschien wel het bekendst. Een aantal van deze verhalen is gebundeld in De Fioretti, een serie bloemrijke verhalen over Franciscus van Assisi. Een eeuw na zijn dood schreef een anoniem gebleven broeder ze op.
Frans Moussault, musicus, en broeder Rob Hoogenboom, franciscaan, brengen verhalen uit De Fioretti: over de richting in je leven, over verbondenheid met de schepping en over omgaan met leed.

Rob Hoogenboom draagt de verhalen voor waaraan Frans Moussault met zijn basklarinet kleur geeft. Hij neemt je mee naar de diepere lagen van deze vertellingen. Zijn klanken raken en vervullen de ziel.


Frans Moussault speelde met het BBC Symphonie Orkest, het Koninklijk Concertgebouw Orkest, Chris Hinze en in juni 2021 speelt hij in Tokyo met het Japans Filharmonisch Orkest het aan hem opgedragen basklarinet concert van Somei Satoh (wereldpremière).


Rob Hoogenboom, francisaan, was eerder studentenpastor, coördinator van La Verna in Amsterdam en minister provinciaal van de Franciscanen in Nederland.


De uitvoering ‘Verhalen over Franciscus van Assisi op muziek’, is op zondag 4 oktober om 16.30 uur in de Johannes de Doperkerk, Bergstraat 17 te Wageningen en duurt ca een uur.

De kerk is gelegen in de directe nabijheid van busstation Wageningen, parkeren kan aan de Gerdesstraat achter de kerk of op het Prinses Irenebrigadeplein in de directe omgeving.


Opgeven voor deze voorstelling (noodzakelijk ivm Corona) via https://pztb.mijnkerk.org/nl/ Let op: doe dit voor zaterdag 3 oktober 15.00 uur.


Een ieder is van harte welkom deze voorstelling bij te wonen. Het is helder dat dergelijke initiatieven geld kosten. Daarom staan achter in de kerk mandjes gereed waarin u uw gift kunt doen met als richtbedrag 5 euro per persoon. Dank voor uw bijdrage !


4 oktober, dan is het toch WereldDierendag ! Zeker ! Dat is omdat de kerk op deze dag het feest viert van Franciscus van Assisi. Hij leefde 800 jaar geleden in Italië. Franciscus beschouwde alle schepselen, de zon, de maan, de sterren, de aarde, de wind, het water, het vuur en ook de dieren, planten en alle mensen, als zijn broeders en zusters. En zo ging hij ook met hen om: zoals broeders en zusters met elkaar omgaan. Elkaar in hun waarde laten, respecteren, motiveren en inspireren.


Laudato Si boom in de tuin voor de Johannes de Doperkerk


Om 16.00 uur, voorafgaand aan de uitvoering, planten pastoor Henri ten Have van de Johannes de Doperkerk en franciscaan Rob Hoogenboom een Laudato Si boom in de tuin voor de kerk.


Ter gelegenheid van de 5° verjaardag van de encycliek Laudato Si’ van paus Franciscus, planten dit jaar tussen 1 september en 4 oktober, allerlei lokale groepen en gemeenschappen een boom op een publiekelijk toegankelijke plaats. Met het planten van Laudato Si bomen geven gemeenschappen aan dat zij de essentie van deze encycliek vorm geven in hun doen en denken.

Een ieder is uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn (let u wel op de 1,5 meter !)

Secretariaat

Bergstraat 17
6701 AB Wageningen
0317 - 747111
Email 

 

Bereikbaarheid
Ma t/m vr van 10:00 – 12:00
In spoedgevallen:
06 - 16 77 77 05 (24 uur /7 d)

ICC (English)

Parochieblad

Copyright © 2021 RK Wageningen. Alle rechten voorbehouden.