RK Wageningen

Dinsdag, 11 mei 2021

Ons zesde jaar gezinszondagen en nog veel meer!

Beste katholieke gezinnen,

De rustige zomertijd is voorbij, alle activiteiten zijn weer opgestart en de gezinsagenda's zijn al aardig gevuld. Vergeten jullie niet ook tijd voor bezinning in te roosteren? Daarvoor hopen we jullie allemaal binnenkort weer in onze kerk te ontmoeten !  

15 september: locatiedag en eerste gezinszondag

Aanstaande zondag 15 september starten we het nieuwe seizoen met de locatiedag: alle mensen die zich van ver of van dichtbij verbonden voelen met onze Wageningse kerk zijn welkom. De dag begint met een gezamenlijke viering om 10:00, waarin de Nederlandse en de internationale gemeenschap bij elkaar komen om God de eren en te danken. Aansluitend genieten we van een gezamenlijk buffet (iedereen neemt iets mee) en van verschillende activiteiten zoals: een rondleiding in het dak van de kerk (deze is onlangs toegankelijk gemaakt), een ritje door de stad op paard en wagen, spelletjes op het kerkplein, broodje bakken op het vuur in de kerktuin, enz. Deze dag is bedoeld om elkaar te ontmoeten en te proeven van de kracht van onze christelijk gemeenschap. 

Op deze locatiedag vindt ook de eerste gezinszondag plaats, wel in aangepaste vorm. De oudercatechese wordt bij voorbeeld vervangen door de gezamenlijke lunch op onze kerkplein en de kinderen worden actief betrokken bij de feestelijke eucharistieviering. Maar we besteden ook aandacht aan onze kindercatechese groepjes, met onder anderen de overgang van sommige kinderen naar de volgende groep en de ontvangst van nieuwe kinderen. Nemen jullie kinderen hun paspoorten mee? Die willen we dit jaar in de kerk bewaren zodat we ze actiever kunnen gebruiken.  

 

Woensdagmiddag kindercatechese in Renkum

Afgelopen seizoen heeft pastoor Henri ten Have op verschillende woensdagmiddagen een uurtje kindercatechese gegeven. Dat was niet alleen leerzaam, maar ook gezellig. De kinderen leerden over de verhalen van Jezus uit de Bijbel die door de pastoor op boeiende wijze werden verteld. In het nieuwe seizoen zullen er drie nieuwe kindermiddagen plaatsvinden. Deze middagen zijn speciaal voor alle kinderen van de parochie die hun Eerste Heilige Communie hebben gedaan of dit jaar willen gaan doen. Was je er afgelopen seizoen al bij, dan ben je ook weer van harte welkom. De middagen vinden plaats op 18 september, 9 oktober en 20 november van 14.30  – 15.30 uur in de pastorie van Renkum aan de Dorpsstraat 1. Ouders die erbij willen blijven, zijn van harte welkom om met elkaar een kopje thee te drinken.

 

Gaan jullie mee op gezinsweekend ?

Op zondagen of feestdagen elkaar ontmoeten is fijn, met elkaar delen tijdens de oudercatechese is ook waardevol, maar we merken dat er nog behoefte is aan langere momenten om met elkaar in gesprek te gaan over uitdagingen die wij tegenkomen. Dit jaar willen we dus graag een weekend nemen om samen met andere katholieke gezinnen te vieren, ontspannen tijd door te brengen en diepere gesprekken aan te gaan. We sluiten dan ook graag aan op de organisatie van de gemeenschap Emmanuel. In het eerste weekend van de herfstvakantie (18-20 oktober) bieden ze een gezinsweekend met een prachtig programma voor ouders en kinderen aan. Alle informatie is te vinden op https://www.emmanuelnederland.nl/activiteiten/herfstweekend  . Meerdere gezinnen uit onze kerk hebben al eerder aan dit soort bijeenkomsten deelgenomen en ze waren erg enthousiast! Ze gaan dit jaar ook weer en nodigen jullie uit om de stoute schoenen aan te trekken, een flinke dosis nieuwsgierigheid te verzamelen, en mee te gaan! Voor meer informatie, spreek Nicole van Rijn of Marie Kruit aan. Aanmelden voor het weekend kan online maar het is ook leuk als je ons laat weten dat je gaat, dan zoeken we elkaar daar op!

  

Data gezinszondagen

In 2019 komen we nog 3 keer bij elkaar voor een gezinszondag: 

  • 15 september  (ook locatiedag) 
    • 3 november
    • 8 december

We kijken erna uit om jullie weer te zien bij de locatiedag komende zondag!

Marie Kruit namens het team Gezinszondagen

Secretariaat

Bergstraat 17
6701 AB Wageningen
0317 - 747111
Email 

 

Bereikbaarheid
Ma t/m vr van 10:00 – 12:00
In spoedgevallen:
06 - 16 77 77 05 (24 uur /7 d)

ICC (English)

Parochieblad

Copyright © 2021 RK Wageningen. Alle rechten voorbehouden.