RK Wageningen

Zondag, 1 augustus 2021

Misdienaars op stap naar Oudenbosch

Misdienaars op stap naar Oudenbosch

Zondag 30 juni gingen we met 18 misdienaars op pad. Van de jongeren met meer dan 10 jaar ervaring tot de nieuwste misdienaars, net klaar met hun cursus, bijna iedereen was mee. Ons busje bracht ons op ontdekking naar de kathedraal van Oudenbosch.

Deze kerk is een replica van de Sint Pieter uit Rome maar dan op een (veel) kleinere schaal. De basiliek van Oudenbosch past maar liefst 16 keer in de Sint Pieter van Rome! Toch is de basiliek in Oudenbosch met een lengte van 80 meter, breedte van 55 meter en de koepel van 63 meter hoog een erg indrukwekkend gebouwd. Tijdens de rondleiding hoorden we dat ten tijde van het bouwen van de basiliek er in Oudenbosch maar 3500 mensen woonden en de bakstenen door kinderen met kruiwagens in de haven moesten worden opgehaald!

Bij aankomst hebben alle misdienaars hun togen aangetrokken en zijn meegelopen in de processie. De twee misdienaars van Oudenbosch en twee van onze misdienaars hebben in de viering gediend Bij het Onze Vader en de communie uitreiking waren alle misdienaars uitgenodigd bij het altaar. Het was mooi om samen met alle misdienaars op deze manier de viering in de basiliek te kunnen meevieren. Ook de mensen in Oudenbosch waren enthousiast over de grote groep misdienaars bij hun in de basiliek.

Na de viering hebben we met z’n allen geluncht en daarna een rondleiding door de basiliek gekregen. De heer Bedaf kon zeer enthousiast vertellen over de bouw, het (nep)marmer, de Heiligen en de koepel. Daar mochten we in klimmen en in de grote diepte naar beneden kijken.

In de middag zijn we met het busje doorgereisd naar het bowlingcentrum in Dordrecht. Hier bleek Laura de beste bowlster . Terug in Wageningen konden we samen nog nagenieten met lekkere pizza’s in de tuin van de kerk. Dit was een goed moment om stil te staan bij de inzet van  John. Hij is 8 jaar geleden begonnen met een echte opleiding voor de misdienaars en heeft zich altijd hiervoor erg ingezet. Namens alle misdienaars hebben we hem bedankt met een verzamelboek vol herinneringen, gebedjes, tekeningen, foto’s en nog veel meer.

Namens de kosters van Wageningen, Berend Kruit

 

Eathan: “Ik vond  het heel interessant hoe die kerk gebouwd werd en de imitatie van de St. Peters kathedraal in Rome, maar ook gezellig op het eind met het bowlen en de pizza

Laura: “Oudenbosch had een indrukwekkende kerk met een indrukwekkend verhaal. Ook bowlen was supergezellig!

Naomi: “De kerk is erg mooi met de vele beelden en decoraties. Ik vond het bowlen heel leuk, omdat we samen konden spelen en heel veel plezier hadden.

 

 

 

Secretariaat

Bergstraat 17
6701 AB Wageningen
0317 - 747111
Email 

 

Bereikbaarheid
Ma t/m vr van 10:00 – 12:00
In spoedgevallen:
06 - 16 77 77 05 (24 uur /7 d)

ICC (English)

Parochieblad

Copyright © 2021 RK Wageningen. Alle rechten voorbehouden.