RK Wageningen

Maandag, 19 april 2021

Mw G. Steenbergen (14 november 2015, 93 jaar)

Op zaterdag 14 november overleed thuis Margaretha Geertruida Steenbergen-Schut, Gré Steenbergen, 93 jaar oud.

Greetje Schut werd geboren in Alkmaar, daar ging ze naar de meisjesschool bij de zusters, die zich over het wel en wee van hun scholieren bekommerden. Na haar schooltijd ging ze aan de slag bij de modezaak van mejuffrouw Lampen, waar ze heel graag werkte. Ze hield van zingen en ging op zangles en zong o.a. mee in de Mattheus Passion. Ze hield van reizen: fietsvakanties en culturele reizen. Zo kwam ze oa in Lourdes, hetgeen een diepe indruk op haar maakte. Ze hield er een grote devotie voor Maria aan over en deed ook vaak mee aan de Renkumse bedevaart.

Via haar vriendin Bets leerde ze Ton Steenbergen kennen, die op dat moment in Alkmaar werkte bij van Gent en Loos. Ze kregen verkering en 5 jaar later trouwden ze, hier in Wageningen, in de Johannes de Doperkerk, waar ook haar schoonouders destijds getrouwd waren.

Gré zong in het Caecileakoor en werd enthousiast lid van de plattelandsvrouwen. Ook nam ze schilderles en schilderde met veel plezier. Haar gezondheid was niet altijd even best, ze had regelmatig last van bronchitis en artrose. Maar met Ton samen redde ze zich best. Gré en Ton waren 50 jaar getrouwd. In de kerk vertrouwden we haar aan God toe. We wensen Ton veel sterkte met het verlies van zijn levenspartner.

Secretariaat

Bergstraat 17
6701 AB Wageningen
0317 - 747111
Email 

 

Bereikbaarheid
Ma t/m vr van 10:00 – 12:00
In spoedgevallen:
06 - 16 77 77 05 (24 uur /7 d)

ICC (English)

Parochieblad

Copyright © 2021 RK Wageningen. Alle rechten voorbehouden.