RK Wageningen

Maandag, 19 april 2021

Huub Spiertz (21 mei 2015)

Op 21 mei is Johan Hubert (Huub) Jozef Spiertz  op 74 jarige leeftijd overleden.

Huub is geboren en getogen op een gemengd boerenbedrijf in Zuid-Limburg, als tweede in een gezin van zeven kinderen. Omdat zijn vader ziekelijk was werd hij al vroeg ingezet op de boerderij, Schinvelderhoeve. Huub genoot van de natuur. Daar is zijn liefde voor paarden en de landbouw begonnen. Beide zijn een rode draad gebleven in zijn leven. Na zijn studie Landbouwplantenteelt in Wageningen volgde een loopbaan in het wetenschappelijk onderzoek aan universiteiten en instituten.  Samen met Julienne kreeg hij drie kinderen. Een groot verdriet was het overlijden van dochter Monique op vier jarige leeftijd.

In de volheid van zijn leven werd Huub overmand door ziekte. Tijdens deze periode heeft hij op  bijzondere wijze teruggekeken op zijn leven in nauwe verbondenheid met  zijn gezin en de kleinkinderen.

Op 27 mei hebben wij Huub uitgeleide gedaan in een oecumenische afscheidsdienst, volgens zijn eigen wens. We lazen uit Deuteronomium: Straks brengt de Heer, uw God u naar een goed land, waar het u aan niets zal ontbreken. Huub heeft zijn leven altijd in dienst gesteld van het werken aan een goed land voor nu en dekomende generaties.

Moge hij rusten in vrede.

Secretariaat

Bergstraat 17
6701 AB Wageningen
0317 - 747111
Email 

 

Bereikbaarheid
Ma t/m vr van 10:00 – 12:00
In spoedgevallen:
06 - 16 77 77 05 (24 uur /7 d)

ICC (English)

Parochieblad

Copyright © 2021 RK Wageningen. Alle rechten voorbehouden.