RK Wageningen

Maandag, 19 april 2021

Gees Hendriks (9 april 2015)

Het laatste beetje is nu op, veel had ik te verduren, het kaarsje is nu opgebrand, gedoofd zijn alle vuren. Op 9 april is Gees Hendriks-Seves rustig overleden. De laatste jaren moest zij steeds meer inleveren. Er is veel verdriet maar ook dankbaarheid voor de goede jaren.

Gees Hendriks was een krachtige sterke vrouw, die haar gevoelens niet direct toonde. Gees is 90 jaar geleden in Wageningen geboren als oudste van negen kinderen. Op jonge leeftijd ging zij al uit werken, het was in die tijd niet aan de orde of zij een beroep wilde leren. Als we terugkijken op haar leven sinds 90 jaar geleden heeft zij enorme veranderingen meegemaakten twee evacuaties tijdens de tweede wereldoorlog. Zij verloor haar man, haar familieleden en haar leeftijdgenoten en op hoge leeftijd ook haar gezondheid en bewegingsvrijheid.

In 2006 overleed haar man na een periode van zorgen, een jaar later verhuisde zij naar Rustenburg en twee jaar geleden naar de Nudehof.

Toch vatte ze steeds de moed om weer door te gaan.  Zonder klagen bleef zij zo veel mogelijk op de oude voet doorgaan. Ze had een sterke wil en was nuchter.

Indirect toonde zij haar liefde: door te zorgen voor anderen

Op 13 april hebben we afscheid van Gees Hendriks genomen. We lazen het verhaal van de sterke vrouw uit het boek Spreuken.

Zoals de liefde gaat ook de dood ons verstand te boven. Wie liefheeft spreekt van eeuwige liefde of eeuwige rust. We hopen en vertrouwen dat Gees bij de Eeuwige haar rust heeft gevonden.

Het laatste beetje is nu op, het is goed zo.

 

 

 

 

Secretariaat

Bergstraat 17
6701 AB Wageningen
0317 - 747111
Email 

 

Bereikbaarheid
Ma t/m vr van 10:00 – 12:00
In spoedgevallen:
06 - 16 77 77 05 (24 uur /7 d)

ICC (English)

Parochieblad

Copyright © 2021 RK Wageningen. Alle rechten voorbehouden.