Zoeken jullie als gezin een moment om samen over je geloof te praten? Ontmoeten jullie graag andere gezinnen om levenservaringen te delen? Vervelen jullie kinderen zich soms tijdens de kerkviering? Maandelijks is er een gezinszondag in de katholieke kerk van Wageningen. Een mooi moment om andere ouders en kinderen uit de parochie te ontmoeten. 

 

Wat doen we?

We beginnen samen met de gehele gemeenschap in de kerk. Na de opening worden alle kinderen en jongeren naar voren geroepen. Hun programma gaat verder in de Verrijzeniszaal met het vaste lied "Leef in het licht", een gebed en het verdelen in leeftijdsgroepen. Daarna krijgen de kinderen van 4-12 jaar en de jongeren (in vier verschillende leeftijdsgroepen) catechese en nemen de ouders deel aan de kerkviering. Na afloop, als de kinderen nog even knutselen en spelen, ontmoeten ook de ouders elkaar om op een informele manier, samen met de voorganger, over hetzelfde thema van gedachten te wisselen.

 Voor baby’s & peuters

Voor baby’s en peuters is er tijdens de viering de mogelijkheid om te spelen achter in de kerk. Kinderen mogen daar vrij lopen en gebruik maken van speelgoed in aanwezigheid van hun ouders. Ouders kunnen tegelijk blijven luisteren naar de dienst via de klapdeuren.

Voor kinderen 4 t/m 12 jaar

Kinderen van 4 t/m 12 jaar volgen catechese uit de methode “Het Licht op ons pad”. Ze zijn ingedeeld in drie leeftijdscategorieën (4-6 jaar, 7-9 jaar, 10-12 jaar) en worden opgevangen door vaste begeleiders.

Voor jongeren

Jongeren zijn uiteraard welkom bij de kerkviering, maar kunnen ook aansluiten bij de jongerengroep met vaste begeleiders. Zij volgen uit dezelfde methode catechese. We bespreken het thema aan de hand van de actualiteit en voorbeelden uit hun eigen ervaring.
Na de kerkviering kunnen de jongeren helpen bij het opvangen van baby’s en kinderen tijdens de speelmomenten en bij de voorbereiding van de activiteiten.

Voor ouders / volwassenen

Volwassenen volgen de kerkviering en komen aansluitend samen voor reflectie en bezinning onder begeleiding van de pastor. De begeleiders van de kindercatechese vertellen eerst in het kort over de bijeenkomsten. Daarna gaan we verder in op hetzelfde thema met een stukje verdieping, het delen van gedachten en ervaringen.
Gedurende dit half uurtje spelen de kinderen onder begeleiding van volwassenen en jongeren. Zo leren ze elkaar beter kennen en bouwen we aan de gemeenschap van morgen!

Email: