RK Wageningen

Maandag, 19 april 2021

Gezinszondag november 2019 – Delen

Samen delen is toch altijd iets heel moois? Waarom doen we het dan niet altijd? Van jongs af aan kan het voor sommigen heel makkelijk zijn om te delen, terwijl voor anderen iets delen juist heel moeilijk kan zijn. Natuurlijk deel je niet graag je allerliefste speelgoed of allerlekkerste snoepje, maar zelfs iets minder dierbaars delen kan heel moeilijk zijn. Naast bezit kun je ook kennis delen, maar specifieke kennis kan je ook status geven…wil je die kennis dan wel delen? Toch geeft delen wel een goed gevoel: de ander lacht naar je, bedankt je, en ook bij het delen van kennis kan er juist een gezamenlijk mooi en nieuw idee ontstaan! Bij goed samenwerken hoort dan ook de uitdrukking “1+1=3”.

In de overweging leren we over Zacheüs. Hij is de onaardige kleine tollenaar, die op zoek is naar wat echt belangrijk is in het leven. Uiteindelijk is hij niet op zoek naar belastingcenten, maar naar iemand die echt belangrijk is: Jezus. Daarvoor doet hij moeite, hij klimt zelfs in een boom, om Jezus goed te kunnen zien. Wij moeten soms  ook moeite doen om iets wat echt belangrijk is in het leven te bereiken. En wat echt belangrijk is, zowel op aarde als in de hemel, is niet status of geld, maar bijvoorbeeld dat we met elkaar delen!

In groepjes hebben de kinderen met hun begeleiders Bijbelverhalen gelezen en gesproken over delen. De jongste kinderen hebben tekeningetjes voor elkaar gemaakt, en juist de mooiste tekeningen met elkaar gedeeld, echt knap! Een groep van twaalf tieners discussieerden over de waarden die belangrijk zijn tijdens ons leven hier op aarde en in het hiernamaals. Mooi om ook deze opvattingen met elkaar te delen. Terwijl de ouders spraken over opvoeden – delen – het geloof, deden de kinderen nog spelletjes en zijn er heerlijke speculaasbrokken gebakken, en natuurlijk …gedeeld, want we waren deze keer met een mooie groep van 40 kinderen!

Secretariaat

Bergstraat 17
6701 AB Wageningen
0317 - 747111
Email 

 

Bereikbaarheid
Ma t/m vr van 10:00 – 12:00
In spoedgevallen:
06 - 16 77 77 05 (24 uur /7 d)

ICC (English)

Parochieblad

Copyright © 2021 RK Wageningen. Alle rechten voorbehouden.