Vormseltraject in Coronatijd.
In het najaar van 2019 zijn wij ( Maarten, Marieke, pastoor Henri en Liesbeth) samen vol goede moed begonnen aan het vormseltraject 2019-2020, maar wij konden toen net zoals iedereen niet voorzien wat er op ons allen af zou komen!

Een grote groep jongeren had zich voor het vormseltraject aangemeld. Gelukkig kreeg de vormselwerkgroep er versterking bij; Maarten en Marieke Koppen uit Ede.

Nog maar net opgestart, werd de bijeenkomst op 8 maart 2020 onze laatste en hebben wij destijds noodgedwongen het hele project voor onbepaalde tijd stop gezet.

Dit was voor ons een grote teleurstelling maar ook voor de vormelingen.

Gelukkig hebben wij in februari van dit jaar samen met de ouders en vormelingen het traject weer opgepakt!

De eerste bijeenkomst van de herstart vond online plaats. Daarna hebben nog 4 maal samen kunnen komen in de grote zaal van de RK-kerk in Rhenen.

Maar zo’n grote groep jongeren tegelijkertijd vormen in één vormselviering kon helaas niet.

Uiteindelijk hebben alle jongeren: Madelief, Keira, Luca, Veerle, Daniëlle, Fidel, Awm, Lucas, Tristan, Rochelle, Geertje, Naomi, Sterre, Tessa, Sarah, Matthew, Kasper, Emma, Linda, Nadia en David, het sacrament van het vormsel ontvangen in één van de drie vormselvieringen,1e Pinksterdag of tijdens de ochtendviering / middagviering op zaterdag 29 mei. Mgr. Hoogenboom (vormheer) en pastoor Henri hebben samen de vieringen geleid. De zang werd verzorgd door een kleine afvaardiging van respectievelijk Laudate Dominum en het JKA.

Het waren drie prachtige vieringen waarmee wij samen met de ouders, de jongeren en de vormselwerkgroep dit heel bijzondere vormseltraject in Coronatijd hebben mogen afsluiten.

                                                                                

 

  • Meest recente aanpassing(en): maandag 01 april 2030, 19:08:51.