RK Wageningen

Woensdag, 16 augustus 2017

Franciscuskoek

De koek kent een aantal standaardbestanddelen en een aantal variabelen (soort jam, hoeveelheid krenten, rozijnen, noten en soorten). Het is net wat je in huis hebt; zo smaakt de koek iedere keer weer anders ! 

500 gr boter
500 gr volkorenbloem
500 gr bruine basterdsuiker
350 gr havermout
1,5 eetlepel kaneel
1,5 eetlepel cardemon
Krenten – rozijnen – vijgen – noten – cranbarrys etc
2 potjes jam

Neem een grote kom (afwasteiltje voldoet ook !)
Smelt de boter in een pan
Meng de droge ingrediënten, voeg de gesmolten boter toe.
Meng alles door elkaar met de handen
Neem een bakplaat en dek die af met bakpapier
Vorm van ca de helft van het mengsel in de kom een laag op de bakplaat en druk die met de handen aan
Verdeel de jam hierover
Verdeel de andere helft van het mengsel en druk aan


Bakken 45 minuten op ca 165 graden (hete lucht). 

Na het bakken laten afkoelen en in stukken snijden (gaat heel goed met een pizzasnijder) 

Geniet ervan !

Copyright © 2017 RK Wageningen. Alle rechten voorbehouden.